Hemelvaart concours

Van Hemelvaartsdag 10 mei tot en met zondag 13 mei staat het buitenterrein van manege De Pijnhorst weer volop in het teken van Outdoor Springen Sint-Oedenrode. Een evenement dat voor iedereen leuk en spannend is om te beleven. Deze dagen kunt u genieten van zowel paarden als pony’s, in de klassen BB tot en met ZZ. De wedstrijden op donderdag, zaterdag en zondag tellen ook mee voor de selectie van de Kring Eindhoven – De Kempen en zijn een voorselectie voor de Brabantse Kampioenschappen outdoor, die eind juli plaatsvinden. Op donderdag organiseren we ook ieder jaar een extra 1.40 meter rubriek om de Maarten van den Bosch Memorial wisselbeker. Ook dit jaar beloofd het weer een spannende wedstrijd te worden. Vorig jaar was de winnaar Jarno van Erp. De wisselbeker wordt ieder jaar traditioneel uitgereikt door Jeroen, de zoon van Maarten. Op vrijdag hebben we twee speciale rubrieken, voor de 4- en 5-jarige paarden. Deze rubrieken worden georganiseerd om een afwisselend programma aan te bieden voor de ruiters, maar daarnaast is dit ook een goede kans voor de jonge paarden om heel veel te leren in een mooie entourage.

Op zondag 13 mei zijn de pony’s aan de beurt en organiseren De Rooise Ruiters en Ponyruiters naast de reguliere rubrieken ook nog een Bixie-wedstrijd. Dit is vaardigheidswedstrijd voor beginnende ruitertjes. Deze Bixie-wedstrijden worden georganiseerd om jonge ruiters spelenderwijs kennis te laten maken met de sport. Erg leuk dus om zondag een kijkje te komen nemen bij manege De Pijnhorst!

Kom kijken en genieten van de paardensport, lekkere hapjes en drankjes.

 

Programma 10 tot en met 13 mei:

Donderdag (Hemelvaartsdag) 10 mei; Springen paarden klasse M, Z, ZZ en de 1.40m rubriek Maarten van den Bosch wisselbeker.

Vrijdag 11 mei; Springen paarden klasse BB-80cm, BB-90cm, B, L, 5jarigen en 4 jarigen.

Zaterdag 12 mei; Springen paarden klasse BB-80cm, BB-90cm, B, L en M

Zondag 13 mei; Springen pony’s alles klassen en Bixie.

 

Winaaar Maarten van den Bosch bokaal Jarno van Erp, prijs uitergereikt door Ard van den Eertwegh en Jeroen van den Bosch