Rooise springtoppers

 

De Rooise springtoppers Tessy van der Velden Jonkers en Dianne Merks namen afgelopen weekend deel aan de selectiewedstrijden springen voor de pony’s en de paarden.

 

Tessy van der Velden Jonkers nam haar beide pony’s mee naar de selectiewedstrijd in Schijndel. Met haar pony Pepper wist zij een nette en foutloze eerste ronde te rijden. Hierdoor mocht zij door naar de barrage. Om een snelle tijd neer te zetten nam ze het risico om een korte wending bij de laatste hindernis te rijden. Helaas koste dit een balkje. Met haar pony Tiësto had zij een tweede kans in de klasse AB-B. Met deze pony reed zij ook een keurig basisparcours. In de barrage streden zij samen voor de prijzen. “Dit deed ik door korte maar nette wendingen te rijden”, aldus de amazone. Dit werd beloond met 80 stijlpunten, wat goed was voor een knappe overwinning!

 

Dianne merks ging met de mooie vos Haike naar de selectiewedstrijd in Geldrop. Hier wist zij twee foutloze omlopen te rijden in de klasse L. Dit was goed voor een 8e prijs en een eerste stap voor een afvaardiging voor de Brabantse Kampioenschappen. Dianne heeft Haike de zesjarige ruin zelf opgeleid. “Hij is buiten nog wat gespannen en mijn doel was om juist een ontspannen ronde te rijden. Dit leverde niet de snelste tijd, maar wel twee goede rondjes!”

 

De rijvereniging Rooise Ruiters en Ponyruiters is een actieve vereniging met veel talenten en kennis. Deze kennis mocht Peter van Gaal in praktijk brengen als parcoursbouwer in Geldrop. Ben jij nieuwsgierig geworden naar al deze toptalenten en wil je ze eens van dichtbij zien springen? In het Hemelvaartsweekend van 10 tot en met 13 mei 2018 organiseert de vereniging op haar eigen terrein bij manage De Pijnhorst een springconcours. Alle klassen kunnen deelnemen en het is voor zowel de paarden als voor de pony’s. De entree is gratis.