De Rooise ruiters en ponyruiters hebben afgelopen weekend weer volop successen geboekt in alle disciplines

Zo behaalde dressuurruiter Laura Petersen met haar toppaard Divident weer een tweede prijs. Zij startte op de SubTop-wedstrijd in Berlicum in de klasse Prix St George. Ze haalde maar liefst een gemiddelde score van 66% waarbij één jury haar zelfs met ruim 72% beloonde.

Afgelopen vrijdag was de laatste HorseFood Challenge in manege De Pijnhorst. Voor de dressuurruiters was dit de laatste kans om te strijden voor de mooie prijzen. Het was een spannende competitie. Bente Voorn in de klasse B en Chantal Raaimakers in de klasse L1/L2 wisten uiteindelijk de hoofdprijzen mee naar huis te nemen. Bente Voorn weet van dit winterseizoen helemaal een topseizoen te maken. Ze weet bijna elk weekend een prijs te bemachtigen. Zo werd ze tweede op de laatste dressuur selectiewedstrijd in Geldrop. Met maar liefst 208,5 punten werd haar proef beloond. Hiermee is zij reservekampioen geworden van Kring Eindhoven-De Kempen en mag zij door naar de Brabantse Kampioenschappen. Tevens mag zij ook door naar de Brabants Kampioenschappen Springen. Een topprestatie met het toppaard Jammie. En dat voor haar eerste seizoen. Ook Pleun van der Vleuten staat haar mannetje tijdens de springwedstrijden. In Oirschot werd zij met haar topper tweede in de klasse L.

Bij de ponyruiters heeft Tessy van der Velden Jonkers haar laatste selectiewedstrijd gereden in Son. Hier is ze met haar pony Tiësto derde geworden. Door deze mooie derde plek is Tessy met dressuur afgevaardigd naar de Brabantse Kampioenschappen die gehouden zullen worden in het eerste weekend van februari in Schijndel. De afgevaardigden voor het springen zijn ook bekend geworden en in de klasse AB-B zullen van de RooisePonyruiters drie deelnemers gaan strijden om de prijzen op de Brabantse Kampioenschappen. Tessy van der Velden Jonkers mag met haar beide pony’s naar de kampioenschappen, zowel Tiëtsto als Pepper zullen in de ring gaan verschijnen. Ook zal Romee van de Biggelaar met Tiësto in deze categorie meedoen op de kampioenschappen in manege de Pijnhorst.