Goed begin 2018 voor de Rooise ruiters

GOED BEGIN 2018 VOOR DE ROOISE RUITERS
Sint Oedenrode – Afgelopen weekend zijn de Rooise ruiters op verschillende wedstrijden uitgekomen. Zowel de dressuurruiters en ponyruiters als de springruiters gingen op pad.
 
Laura Petersen startte met haar sportpaard Divident afgelopen zondag in Velddriel haar eerste wedstrijd van dit jaar. Samen met elf andere combinaties startte zij in de Prix st George. Hier behaalde ze een mooie 2e prijs met een gemiddelde score van maar liefst 65 %. Vooral bij de oefeningen in het drafgedeelte scoorde ze hoog. Deze gingen zo goed en maakten de twee foutjes in de galop helemaal goed. Een knappe prestatie met haar paard dat ze zelf heeft opgeleid op hoog niveau!
 
Afgelopen donderdag startte dressuurruiter Jasmijn van den Brand en haar pony Nevil ook in Velddriel hun eerste wedstrijd van 2018. Ze reden twee proeven in de klasse D-L2 . De jury beloonde deze twee keurige proeven met maar liefst 198 en 195 punten. Hierdoor mocht ze twee keer de 1e  prijs mee naar huis nemen!
 
Tijdens de laatste selectiewedstrijd van Kring Eindhoven-de Kempen bij Manege Meulendijks in Geldrop verscheen in de klasse M Judith Martens aan de start met haar schimmelmerrie Lynn van de Sonniuswijk. Zij reden zowel een foutloze eerste als tweede fase waarbij de tijd goed genoeg was voor de zevende prijs. De combinatie is in vorm, vlak voor kerst behaalde zij de negende prijs tijdens een wedstrijd in Berlicum en tijdens het 50e Kerstconcours van de Rooise Ruiters was er een zesde prijs. Hopelijk houden zij deze stijgende lijn vast richting de Brabantse Kampioenschappen die eind februari in Manege de Pijnhorst plaatsvinden. In dezelfde rubriek was Julia Geers met Fleur Donja foutloos in de eerste fase en vier strafpunten in de tweede fase waardoor ze net buiten de prijzen vielen. Binnenkort wordt bekend per klasse bekend hoeveel springruiters en ponyruiters deel mogen nemen aan de Brabantse Kampioenschappen in Sint Oedenrode. De kampioenschappen zijn voor de pony’s op 17 en 18 februari en voor de paarden 20 en 21 februari.
 
Tijdens het laatste weekend van het oude jaar deed Miranda Kerkhof-Ulehake mee aan de indoor eventingwedstrijd in de mortel. Zij startte na een lange tijd weer met haar paard Eugenique. In de klasse B reed zij op de eerste dag een nette dressuurproef en sprong zij een foutloos parcours. Op dag twee wist zij een foutloze cross te rijden. Hierbij behaalde zij een knappe tweede plaats!